1160 eHoftrac suurien eläinten luona

05.10.2015
Weidemann 1160 eHoftrac käytössä

Elefant, Tiger & Co. Kööpenhaminan eläintarhassa.

Ensimmäinen sarjatuotantokone, Korabchissa valmistettu sähkökäyttöinen 1160 eHoftrac on aloittanut pitkän matkansa Tanskaan. Kööpenhaminan eläintarha on Weidemannin vanha asiakas. Se päätti esittelyn jälkeen hankkia tämän innovatiivisen laitteen. eHoftracin hyödyt eläintarhalle ovat selkeitä: Päästövapaa työskentely eläintaloissa tai ulkoaitauksissa tuo valtavan parannuksen arvokkaiden ja joskus jopa harvinaisten eläinten elinolosuhteisiin. Ei pakokaasuja, ei moottorin melua - eläintarhan työntekijät voivat työskennellä eläinten lähellä niitä häiritsemättä. Myös työntekijöiden työskentelyolosuhteet paranevat merkittävästi.

Weidemann 1160 eHoftrac im Einsatz

Allan Oliver, joka käyttää eHoftracia elefanttitalossa, on innoissaan sähköisestä käyttökonseptista: ”Koneella on hauska ajaa, se on dynaaminen ja tehokas ja sopii ehdottomasti työtehtäviimme. Päiväohjelma eläintarhassa alkaa klo 7 aamulla - vieraat tulevat klo. 10. Yleensä pyrimme tekemään mahdollisimman paljon töitä tässä välissä. Mutta hiljaista ja päästötöntä eHoftracia voidaan käyttää myös muualla ilman, että häiritsemme sen käytöllä asiakkaita. Tätä etua ei ollut aiemmin dieselmoottorin kanssa.”

Elefanttitalossa on eHoftracin latausasema. Täältä sitä käytetään päivittäin ruokkimiseen, lannan keräämiseen, kuormaamiseen ja puhdistukseen. Elefantit yöpyvät aina talossa. Jotta eläimet pystyvät nukkumaan yöllä, eHoftracilla kootaan joka päivä suuri kasa hiekkaa. Hiekkainen alusta irrotetaan äkeellä, jotta kosteus poistuu alustasta paremmin. Sen 1,3 tonnin kippikuormalla konetta voidaan kuljettaa helposti ja sillä voidaan nostaa raskaita heinäpaaleja. Kuormaus- ja pinoamistyöt ovat mahdollisia 3,44 korkeudelle.

Robert Kjaergaard Stemas Maskinsalg A/S:ltä näkee eHoftracissa hyvää potentiaalia Tanskassa: ”Olemme tehneet demokierroksia uuden eHoftracin kanssa, ja se on osoittanut meille, että tämä käyttökonsepti on erittäin mielenkiintoinen perinteisessä maataloudessa ja hevosten kasvatuksessa kuten myös teollisuudessa, puutarha-alalla ja huvipuistoissa. Kone toimii meillä hyvin, ja se on vaatimustemme mukainen.”