Schoeller Technocellillä perinne ja innovaatio toimivat käsi kädessä
Vuodesta 1537 lähtien tehdas tuotti paperia, vuodesta 2015 on käytetty päästötöntä Weidemann 1160 eHoftracia.
Paperitehdas Penigissä on Saksan vanhin vielä toiminnassa oleva paperitehdas. Tässä paikassa on valmistettu paperia vuodesta 1537. Tuotannon alussa työ oli vielä vaivalloista käsityötä. Vasta vuonna 1835 hankittiin ensimmäinen kone helpottamaan tuotantoprosessia. Tehdas oli yksi monista Mulde-joen varrella olevista paperitehtaista. Koska tehdas oli lähellä Leipzigin kirjapainoa, tehdas koki ensimmäisen kukoistuksensa vuodesta 1870 ensimmäiseen maailmansotaan asti.
1950-luvun lopusta lähtien tuotanto on keskittynyt tummasävyisten sisustus- voimapaperien valmistukseen esim. lattioille (laminaatti). Vuodesta 1991 lähtien tehdas on osa Felix Schoeller -konsernia, joka on yksi maailman suurimmista valokuvapaperien valmistajista. Pelkästään Penigissä valmistetaan joka vuosi jopa 28 000 tonnia paperia ja sitä markkinoidaan Euroopan laajuisesti. Vaatimuksista riippuen painot ovat 40 - 140 g/m² ja leveys 265 cm:iin asti. Raaka-aineena käytetään mm. silppua (jäämämateriaali paperin tuotannossa), jota saadaan tytärtehtaalta Günzachista, ja käytettyä massaa esim. virheellisistä painotuotteista. Irrallinen silppu tytärtehtaalta tai tehtaan omasta jätteestä siirretään ja kaadetaan kompaktilla Hoftracilla myllyyn. Aiemmin Penigissä työskenneltiin perinteisillä koneilla, joissa oli polttomoottorit. ”Weidemann oli myös jo sen alla“, tietää ajoneuvopäällikkö Thomas Stein. Työssä oli kuitenkin huomioitava eri asioita: Pyöräkuormaajan pakokaasuista ilmaan pääsi aina pieniä partikkeleita. Moottorien lämpenemiseen yhdistettynä tilassa oli aina räjähdysvaara.
Pinoamislaitemessuilla kuulin sitten eHoftrac-projektista“, kertoo Thomas Stein. ”Innostuin siitä heti. Kun Drescher (Weidemannin myyntikumppani) näytti koneen, en voinut enää päästää siitä irti.” Keväällä 2015 yksi ensimmäisistä 1160 eHoftraceista lopulta toimitettiin Penigerin paperitehtaaseen. Toinen syy, joka puhui Weidemannin 1160 eHoftracin puolesta, oli sen paloturvallisuus ja päästöttömyys. Koska konetta käytetään rakennuksen sisällä, melu ja hajut ovat haitallisia tekijöitä. ”Koska tietenkin huoltoa tarvitaan paljon vähemmän”, varatoimitusjohtaja ja työmaapäällikkö Reinhard Geißler lisää, tyytyväisenä siihen, että 1160 eHoftrac on vastannut kaikkiin odotuksiin.
Kollegojen turvallisuudeksi Weidemannin myyntikumppani Arneuba on rakentanut ns. sinisen turvavalon. Sininen valo, jota käyteään usein sähkökäyttöisissä trukeissa, varoittaa lähellä olevia työtovereita hiljaisen työkoneen lähestymisestä. Yleisesti tarkasteltuna Weidemannin 1160 eHoftrac on erittäin hyvä lisä kestävän kehityksen laitteistoon ja ihanteellinen ratkaisu Schoeller Technocellin erityisvaatimuksiin.
Lisätietoja
Go to next application report
Kouluratsastusta ja Weidemann
Helenenhofin tilalla Schleswig-Holsteinissa kaikki koskee hevosia. Ja…