1880 huippuhyökkääjänä.

19.03.2020
Gruppenbild, Personen mit Maschine

Garmisch-Partenkirchenin yläpuolella 1 780 metrin korkeudessa Wank-vuoren huipulla sijaitsee Saksan alppiliiton (DAV) Wankhaus.

Tätä perinteistä vuoristomökkiä johtaa Martina Simon ja hänen kuusi työntekijäänsä, jotka huolehtivat paikallisten ja lukuisten matkailijoiden fyysisestä hyvinvoinnista ympäri vuoden. Myös hänen kumppaninsa Max Gröbl asuu ja työskentelee Wankhausissa. Hän oli se, joka kiinnostui tehokkaasta Weidemann 1880:sta vuonna 2016. Tällä välin koneella on yli 800 käyttötuntia ja se on päivittäisessä käytössä.

Weidemann Hoftrac 1880 im Einsatz

Varsinkin talvikuukausina, jolloin Wankin päällä voi olla huippuaikoina yli 4,60 metriä lunta, 1880 on käytössä jopa 7 tuntia päivässä. Jotta Weidemannilla voidaan raivata lumimassat pois, Martina Simonilla on lapio ja lumiterä. Tulevaisuudessa on tulossa vielä lumilinko. Ennen kuin Weidemann tuli Wankiin, tämä työ tehtiin vaivalloisesti käsin. Omistajat olivat erityisen vaikuttuneita moottorin esilämmityksestä. Sen ansiosta kone on nopeasti ja luotettavasti käyttövalmis kylminä talvipäivinä, eikä vuoriston ohuempi ilma ole polttomoottorille ongelma.

Weidemann Hoftrac 1880 im Einsatz

Kuljetusväline? Helikopteri!

Jopa kesäkuukausina Wankia on vaikea kuvitella ilman 18-sarjan kuormaajaa. "Tässä koneessa ei ole mitään valittamista. Olemme täysin tyytyväisiä. Se oli ihanteellinen hankinta", Max Gröbl sanoo ylpeänä. Hän ja hänen poikansa käyttävät konetta eniten. Weidemann kuljettaa kuormalavahaarukalla varustetulla koneella ruokaa ja juomaa verkkolaatikoissa, jotka toimitetaan köysiradalla vuoristoasemalle ja tuodaan sitten koneella mökille. Muut tavarat, kuten olut ja puu, toimitetaan Wankhausiin helikopterilla neljän viikon välein. Myös Weidemannin toimitus tapahtui helikopterin avulla. Viidessä minuutissa 1880 oli saapunut turvallisesti laaksosta Wankille.

"Martl One" toiminnassa.

Hoftrac kutsuvat vuokraemäntä ja hänen kumppaninsa hellästi "Martl One" -nimellä. Martl tulee sanoista Martina ja osoittaa, että Weidemannista on tullut melkein perheenjäsen. Vuodelta 1880 peräisin olevassa traktorissa on suurvirtajärjestelmä, käsikaasu ja tehokas moottori.